SUMAR:
Ce parchet se pune peste încălzirea în pardoseală?
Ce aspecte iei în calcul atunci când alegi parchet laminat?
Parchet laminat – ce avantaje și caracteristici prezintă?
Cum se montează parchetul laminat?
Concluzii
Astfel, costurile de întreținere a locuinței vor fi reduse semnificativ. Totuși, investiția inițială este destul de ridicată, iar procesul de montaj necesită o atenție deosebită la detalii.
Ce parchet se pune peste încălzirea în pardoseală?
Va fi nevoie de un parchet special pentru a permite mecanismului de încălzire să funcționeze în parametrii optimi. Achiziționarea unui parchet laminat devine una dintre cele mai bune alegeri, tocmai datorită proprietăților termice pe care le oferă.Ce aspecte iei în calcul atunci când alegi parchet laminat?
Înainte de toate e recomandat să iei în calcul câteva aspecte importante:
● Grosimea parchetului influențează semnificativ performanțele oferite – Cu cât parchetul este mai gros cu atât conductivitatea termică și rezistența la trafic sunt mai ridicate. Este recomandat să te orientezi către variantele care au o grosime mai mare de 8 mm.
● Optează pentru un adeziv de calitate – Alege materialele de calitate superioară care garantează grade sporite de durabilitate și etanșeitate.
● Alege cu grijă echipa care se va ocupa de montaj – Instalarea sistemului de încălzire în pardoseală, dar și a parchetului laminat sunt două etape care necesită expertiza unui specialist în domeniu. Orice greșeală poate afecta semnificativ rezultatul final. Astfel, e recomandat să te orientezi către firme de încredere, care oferă servicii profesionale de montaj.
● Optează pentru armonie vizuală – parchetul laminat care îmbină elementele de design unice cu specificațiile tehnice executate excelent este cea mai recomandată opțiune.
Parchet laminat – ce avantaje și caracteristici prezintă?
Datorită modului în care este realizat, parchetul laminat oferă o gamă diversificată de beneficii:
● Este ideal pentru diverse tipuri de încăperi – Poate fi instalat atât în spații comerciale, cât și în diverse încăperi din locuința personală.
● Prezintă un design deosebit – Finisajele delicate, realizate cu atenție de profesioniști, sunt elementele care fac diferența. Un parchet laminat mat asigură senzații plăcute la atingere și va conferi cu siguranță un suflu aparte încăperii în care este instalat. De asemenea, plăcile pot fi combinate cu ușurință în așa fel încât să definitiveze modele deosebite și efecte vizuale interesante.
● Procesul de montaj nu implică detalii sau etape complexe – Parchetul poate fi instalat în doar câteva ore. Totuși, pentru a fi sigur/ă că totul iese conform așteptărilor solicită ajutorul din partea unor experți în domeniu.
● Reprezintă o investiție pe termen lung – Calitatea este fără îndoială una dintre cele mai avantajoase aspecte pe care le iei în calcul atunci când alegi parchetul laminat corespunzător. Stabilește din timp un buget pentru achiziționarea parchetului laminat și orientează-te doar către opțiuni care oferă o rezistență excelentă în fața șocurilor chimice sau mecanice.
● Este ușor de întreținut – Parchetul poate fi curățat cu ușurință, fără a fi nevoie de tehnici speciale sau substanțe costisitoare.
● Poate izola fonic încăperea – Variantele premium, care oferă o stabilitate excelentă atenuează impactul și reduc semnificativ zgomotele deranjante. Așadar, parchetul laminat se va potrivi de minune atât în locuințe de mari dimensiuni, cât și în apartamente înguste.
Cum se montează parchetul laminat?
Instalarea parchetului laminat poate deveni o adevărată provocare dacă nu sunt respectate următoarele etape:
1. Alege cu atenție locul unde vei depozita parchetul – Chiar dacă este împachetat, parchetul își poate pierde din caracteristici dacă nu este depozitat într-un spațiu ferit de acțiunea factorilor de coroziune. Alege încăperile în care nu se execută activități de renovare și în care nu pătrund razele ultraviolete ale soarelui.
2. Asigură-te că șapa este complet uscată – Pentru a facilita o uscare rapidă e recomandat să modifici progresiv valorile termice ale sistemului de încălzire în pardoseală. Într-o primă fază, se va menține o temperatură apropiată de cea ambientală, iar apoi se va trece la valorile maxime timp de aproximativ una sau două săptămâni. După trecerea perioadei urmează etapele de răcire. Mecanismul este oprit și repornit constant pentru a asigura șapei o structură rezistentă.
3. Monitorizează cu atenție umiditatea șapei – Umiditatea în profunzime nu trebuie să depășească valoarea de 2%. În cazul în care uscarea nu a fost realizată conform specificațiilor de siguranță vor apărea rapid petele de mucegai. Astfel, vei fi obligat/ă să repeți procesul de instalare a parchetului.
4. Elimină impuritățile de la suprafața șapei – Îndepărtează praful sau părțile nefolosite de material. În caz contrar, adezivul nu va acționa corespunzător.
5. Oprește funcționarea sistemului de încălzire în timpul realizării activităților aferente procesului de montaj – 48 de ore va trebui să nu funcționeze mecanismul de încălzire în pardoseală. Mai apoi, îl poți utiliza normal, fără a mai fi nevoie de alte opriri.
Concluzii
Sistemul de încălzire în pardoseală este fără îndoială o investiție avantajoasă. Spre deosebire de radiatoarele clasice, mecanismul asigură încălzirea uniformă a spațiilor.Însă, e recomandat să alegi cu atenție parchetul. Conductivitatea termică, rezistența la șoc și etapele de montare sunt elemente extrem de importante pe care va trebui să le iei în calcul. Un parchet laminat rezistent, de calitate superioară devine cea mai inspirată alegere. Optează pentru materiale premium și bucură-te de experiențe unice!
Descoperă pe www.verman.ro gama noastră de parchet laminat și alege modelul ideal pentru proiectul tău de amenajare a locuinței!