Cum integrezi stilul scandinav în locuința ta?

Stilul scandinav se definește prin confort și funcționalitate, iar prin integrarea lui în locuință poți obține un spațiu luminos și aerisit, care te face să te simți mai relaxat și cu o mai bună dispoziție. Adesea, acest stil este asociat cu conceptul hygge, care exprimă mulțumirea și bunăstarea, mizând pe lucrurile simple și pe conexiunea cu natura.

SUMAR
Folosește-te de lemn
Mizează pe confort și pe jocul texturilor!
Conferă luminozitate încăperilor!
Evită supraaglomerarea spațiului!
Obiecte decorative cu influențe minimaliste
Plantele, un alt element definitoriu al acestui design
Concluzii
Funcțională, confortabilă și plăcută, o locuință amenajată în stilul scandinav va impresiona întotdeauna. Descoperă în rândurile următoare mai multe informații despre particularitățile stilului scandinav și maniera în care le poți integra cu ușurință în locuința ta.

Folosește-te de lemn

Lemnul este unul dintre materialele de bază în stilul scandinav, fiind utilizat datorită frumuseții naturale și elegante al lemnului. Orice amenajare începe cu alegerea pardoselii, a finisajelor pereților și a ușilor de interior. Cele 3 elemente ajută la crearea unei armonii cromatice, accentuând designul abordat.
O tendință actuală în materie de amenajări interioare o constă combinarea unor uși cu parchet laminat, ambele prezentând aceeași estetică.
Această abordare creează o coerență a elementelor de design, obținându-se un echilibru vizual de excepție.
În plus, acest lucru te ajută să amplifici efectul de spațiu mărit, asigurându-te și de o ambianță ce îndeamnă la confort. În acest context, poți opta pentru usi vopsite, ele reușind să impresioneze atât prin funcționalitate, cât și prin designul modern.
De asemenea, lemnul îl poți integra în multe moduri: pe perete, prin rame sau grilaje din lemn, dar și în obiectele de mobilier sau în diverse decorațiuni. Îl poți evidenția și mai mult prin crearea unor contraste de nuanță cu restul elementelor.

Mizează pe confort și pe jocul texturilor!


Poți alege materiale precum bumbac, in, lână sau chiar blănuri. Acestea se integrează perfect conceptului care stă la baza stilului scandinav.
Culorile specifice acestui stil sunt albul, negrul sau nuanțele de bej. Însă, dacă optezi strict pentru ele, într-o uniformitate perfectă, riști să creezi un spațiu „rece”, neprimitor.
În schimb, dacă te joci cu texturile, vei putea crea o nouă identitate locuinței, mult mai caldă și mai prietenoasă. Alege covoare, pături, perne, perdele în diverse texturi și culori îndrăznețe.

Conferă luminozitate încăperilor!

Definitoriu pentru stilul scandinav este lumina naturală, ce trebuie prețuită și pusă în valoare. Chiar dacă deții o locuință de mici dimensiuni sau una care dispune de un spațiu generos, prin facilitarea luminii naturale vei reuși să dai senzația de spațiu mărit și aerisit. 
Pentru a ajuta lumina să pătrundă cât mai mult în locuință, ai nevoie de:
ferestre mari, lăsate descoperite pe toată durata zilei;
perdelele în culori calde și din materiale naturale;
usi de interior cu o estetică simplă, dar modernă și în nuanțe deschise.

Evită supraaglomerarea spațiului!

Stilul scandinav este, prin excelență, unul aerisit, ce îndeamnă la confort. Concentrează-te pe mobilier și spații de depozitare adecvate necesităților, fără să încarci vizual încăperile.

Obiecte decorative cu influențe minimaliste


Designul scandinav este unul modern, ce mizează pe lemn presat în forme, pe oțel sau aluminiu. Aceste structuri se regăsesc în mobilier sau decorațiuni precum: rafturi, etajere sau măsuțe de cafea.
Decorațiunile pot include: șeminee, lemne de foc stivuite într-un loc special amenajat sau mesaje imprimate în metal sau lemn (un accesoriu la modă în ziua de astăzi în designul scandinav).
Lustra principală trebuie să fie monocromă, iar restul obiectelor de iluminat (lampadare, lumânări, veioze pentru dormitor, lămpi de citit) vor fi în ton cu designul. În acest stil sunt recomandate obiectele de iluminat cât mai simple. Însă, pot fi alese și cele nonconformiste, care atârnă din tavan sau cele supradimensionate.

Plantele, un alt element definitoriu al acestui design


Scandinavii iubesc natura și nu ezită să o arate chiar și în locuințele lor, prin decorurile spectaculoase din plante. Dacă spațiul în culori luminoase și uniforme poate părea lipsit de viață, prin poziționarea plantelor se va obține contrariul. Locuința va deveni o oază de relaxare, ce te duce cu gândul la frumusețea naturii și la importanța comuniunii cu mediul înconjurător.
În stilul scandinav sunt preferate, de regulă, plantele verzi, care pot fi amplasate în colțurile camerei, pe măsuța de cafea sau pe birou.

Concluzii

Stilul scandinav presupune asocieri de texturi, materiale și culori neutre, ce reușesc să creeze o amenajare modernă și elegantă. Sintetizând, locuința concepută în stilul scandinav surprinde armonia dintre estetica minimalistă cu măiestria elementelor cu funcționalitate.
Astfel, pentru a obține amenajarea dorită este importantă coerența între componente. Începând de la pardoseală și uși de interior până la țesături, cromatică și decorațiuni.
Verman îți pune la dispoziție o gamă variată de uși de interior și alte soluții menite să-ți fie de ajutor în amenajarea locuinței tale. Indiferent de modelul ales, ușile de interior oferite de Verman răspund cu succes tuturor standardelor actuale în materie de design și funcționalitate.
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 8:30-16:30 - Te rugăm să faci o programare înainte de a vizita showroom-ul nostru pentru a te asigura că un reprezentant este disponibil.

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!