Amenajarea locuintei în stil minimalist – Principii si avantaje

Apărut în anii 60, ca o formă de protest la adresa elementelor de design mult prea extravagante, acest stil minimalist are la bază un principiul esențial: simplitatea.
SUMAR
Care sunt avantajele adoptării unui stil minimalist?
Ce particularități prezintă o amenajare în stil minimalist?
Concluzii
Less is more este deviza care influențează activitățile de amenajare și care reușește să definească spații multifuncționale, dar în același timp spectaculoase din punct de vedere estetic. Elementele se îmbină armonios pentru a crea echilibru vizual și a conferi încăperilor un suflu fresh, cu totul special. De asemenea, aceste elemente au capacitatea de a conferi locuinței sentimentul de acasă. Tocmai de aceea, minimalismul se numără printre cele mai utilizate stiluri de amenajare. Te vei regăsi mai mult ca sigur în principiile pe care le prezintă, mai ales dacă prețuiești însemnătatea lucrurilor simple, dar elegante.

Care sunt avantajele adoptării unui stil minimalist?

Dacă încă nu te-ai hotărât în ceea ce privește stilul de amenajare potrivit pentru locuința ta, ar trebui să iei în calcul estetica minimalistă.
Aceasta prezintă o gamă variată de avantaje care îți vor oferi mai mult ca sigur experiențe unice și spații cu personalitate. Printre cele mai importante beneficii ale stilului minimalist menționăm:
Este ideal pentru locuințele de mici dimensiuni. Se optează în general pentru obiecte de mobilier suspendate pentru a maximiza spațiul avut la dispoziție. Astfel, îți va fi mult mai ușor să-ți organizezi lucrurile personale sau să integrezi decorațiuni diverse. De asemenea, se aleg variante premium de tâmplărie, care nu fac altceva decât să accentueze farmecul elementelor de design. Spre exemplu, aceste usi de interior se integrează cu succes amenajărilor moderne, cu influențe minimaliste.
Simplitatea pe care o prezintă acest stil reușește să creeze o ambianță relaxantă, ce îndeamnă la confort. Primul sentiment pe care îl vei experimenta atunci când vei intra într-o locuință amenajată in stil minimalist va fi acela de familiaritate. Armonia vizuală te va ajuta să te destinzi și să te bucuri de momente constante de relaxare.
Nu vei întâmpina probleme în ceea ce privește întreținerea obiectelor de mobilier. Imaginează-ți doar dacă ai fi optat pentru un stil extravagant, format exclusiv din piese de mobilier de lux. Cu cât există mai multe obiecte, cu atât procesul de întreținere este îngreunat. În plus, materialele sofisticate vor avea nevoie de tehnici speciale de îngrijire. Astfel, va trebui să investești constant în produse de curățare costisitoare.

Ce particularități prezintă o amenajare în stil minimalist?

În cazul în care vrei să obții perfecțiunea din punct de vedere estetic asigură-te că integrezi corect următoarele elemente:
Materiale durabile – Stilul minimalist este mai ușor de abordat comparativ cu variantele spectaculoase, cu influențe clasice. Este esențial să optezi pentru materiale de calitate superioară, care prezintă caracteristici durabile excelente pentru ca rezultatul să fie unul așa cum ți-l dorești. De asemenea, e important să integrezi variante premium, fie că vorbim de parchet laminat, tamplarie PVC. sau uși de interior. Totul trebuie să se alinieze standardelor înalte de siguranță, calitate și funcționalitate.
Finisaje delicate și elegante – E recomandat să eviți pe cât posibil opțiunile mult prea încărcate. Una dintre cele mai mari greșeli în materie de design este alegerea ușilor care prezintă forme geometrice abstracte și elemente decorative nonconformiste. Motivul? Dorința de a ieși în evidență și de a impresiona. Totuși, pentru a respecta principiile stilului minimalist e indicat să optezi pentru uși de interior cu un design elegant. În tendințele din acest moment, ușile albe sunt un punct de referință pentru amenajările în stil minimalist.
Forme perfect drepte – Minimalismul presupune echilibru, indiferent de situație. Astfel, opțiunile liniare, care nu prezintă artificii estetice sunt cele mai recomandate în asemenea situații. Orientează-te către obiecte de mobilier ușor de adăugat în decor și accesorii delicate, care să nu producă un impact vizual negativ. 
Joc deosebit de culori – Paleta cromatică ar trebui să integreze culori neutre precum alb, bej, crem sau gri. Crearea unui joc de nuanțe este o abordare artistică îndrăzneață, care se aliniază stilului modern. Variantele neutre  vor reuși să contureze un ambient plăcut, capabil să îți ofere liniștea și buna dispoziție de care ai nevoie.

Concluzii

Stilul minimalist este fără îndoială o alternativă pe care merită să o încerci pentru locuința ta. Principiile acestui stil te vor ajuta să creezi spații confortabile și cu personalitate.
În plus, este ideal pentru familiile numeroase, tocmai pentru că elementele pe care le integrează sunt capabile să maximizeze spațiul avut la dispoziție. Însă, chiar dacă pare ușor de abordat, va trebui să iei în calcul câteva aspecte esențiale dacă vrei să obții o amenajare așa cum ți-ai dorit.
Verman îți pune la dispoziție un portofoliu variat de soluții menite să-ți fie de folos în amenajarea locuinței tale. Indiferent către ce produse te vei îndrepta, ele vor răspunde cu succes tuturor cerințelor actuale în materie de estetică și funcționalitate.
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 8:30-16:30 - Te rugăm să faci o programare înainte de a vizita showroom-ul nostru pentru a te asigura că un reprezentant este disponibil.

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!