Cum amenajezi un living modern?

Livingul sau camera de zi, este locul în care se reunește întreaga familie, petrecând timp de calitate și bucurându-se de clipe minunate împreună. Fiind un spațiu important pentru familie, livingul trebuie să fie un loc confortabil, cu o ambianță deosebită care să permită atât socializarea, cât și relaxarea sau odihna.
SUMAR
Ce presupune un living modern?
Care sunt elementele esențiale într-un living modern?
Armonia estetică dintre pardoseală și ușile de interior
Piese de mobilier în linii cât mai simple
Cromatica neutră
Lumina naturală sporită
Decorațiuni statement
Concluzii
Prin urmare, când vine vorba despre amenajarea unui astfel de spațiu, oamenii pot fi destul de nehotărâți sau chiar lipsiți de idei.
De aceea, în continuare sunt prezentate câteva informații prețioase care pot fi de mare ajutor celor care își doresc un living care să îndeplinească toate cerințele de confort și să corespundă totodată tendințelor actuale în materie de design interior.

Ce presupune un living modern?

Un living modern este definit ca un spațiu deschis, luminos, în care elementele cheie ale amenajării îndeplinesc atât cerințe de estetică, cât și de funcționalitate. Livingurile realizate în stil modern au ca punct cheie noțiunea de open space, spațiul fiind optimizat într-o manieră cât mai practică, conturându-se un efect vizual deosebit.
Un living amenajat în stil modern implică luarea în calcul a următoarelor aspecte cheie:
Finisajul pereților este simplu, optând pentru o estetică simplă, liniară și elegantă;
Materialele predominante sunt lemnul, sticla, piatra, cărămida etc.;
Designul poate viza forme geometrice, conturând o armonie între elemente;
Ferestrele mari și înalte, pentru a se obține cât mai multă lumină naturală;
Armonie între pardoseală, usi de interior și plinte;
Cromatică neutră (alb, nuanțe de gri, bej, maro, crem etc.), însă pot fi accente îndrăznețe de culoare;
Piese de mobilier funcționale, în linii simple.

Care sunt elementele esențiale într-un living modern?

Armonia estetică dintre pardoseală și ușile de interior

O amenajare în stil modern implică un echilibru între pardoseală și ușile de interior. Pentru living, specialiștii în design interior recomandă parchetul laminat sau din lemn masiv în tonuri deschise, calde. Culorile neutre dau impresia unui living primitor, confortabil și totodată modern.
Coerența dintre pardoseală și uși facilitează asocierea dintre piesele de mobilier, obținându-se o estetică modernă și elegantă a casei.
În privința ușilor de interior, ele trebuie să răspundă atât cerințelor privind funcționalitatea, cât și celor de estetică, fiind un element cheie ce oferă touch-ul de personalitate necesar într-o locuință. În tendințele actuale privind ușile de interior se regăsesc cele albe, conferind eleganță și rafinament locuinței. Mai mult decât atât, ușile cu finisaj lucios prevăzute cu inserții de sticlă sunt ideale în livingurile de mici dimensiuni. Ele contribuie la creșterea luminozității încăperii și potențează estetica modernă a interiorului.
Ușile albe dau impresia de o încăpere mult mai luminoasă și confortabilă, reușind să se îmbine perfect cu nuanțele calde din interior, echilibrând estetica livingului. Ideale pentru livingul modern sunt aceste usi vopsite Porta Doors, din gama Londra, MINIMAX sau Vector Standard. Astfel de uși asociază optim funcționalitatea cu estetică, reușind să se integreze perfect într-o amenajare modernă a locuinței.
Spre exemplu, în amenajările moderne cu influențe minimaliste, se recomandă ușile de interior în linii simple, cum sunt modele din gama VERTE HOME G și VERTE HOME B.

Piese de mobilier în linii cât mai simple

În ceea ce privește piesele de mobilier, elementele care nu pot lipsi dintr-un living, indiferent de stilul de amenajare ales, sunt canapeaua, masuța pentru cafea, comoda pentru televizor, obiectele de iluminat și decorațiunile.
Prin urmare, un living modern poate avea o canapea mare, cu picioare de lemn și tapițerie deosebită, completata cu succes de două fotolii asortate (în funcție de spațiul disponibil). Pentru TV, cei care doresc să-și amenajeze un living modern, pot alege o comodă simplă, într-o culoare neutră, alături de care pot fi instalate polițe pentru pereți sau chiar rafturi joase – suspendate sau așezate direct pe podea, optimizând astfel spațiul de depozitare.
Referitor la măsuța de cafea, un punct cheie al livingului, aceasta trebuie să fie în echilibru cu estetica mobilierului. Însă, se poate miza pe o masă cu un design deosebit ce impresionează prin formă, structură și combinații de materiale.

Cromatica neutră

Pentru un living modern se recomandă utilizarea unei palete neutre de nuanțe, dar se poate accentua un punct cheie al livingului printr-o culoare îndrăzneață, fiind touch-ul ce creează un efect vizual interesant. Stilul modern vizează utilizarea unor culori precum albul, nuanțe variate de gri, maro, bej, făcând trimitere la nuanțele materialelor naturale (lemn, metal, cărămidă etc.)

Lumina naturală sporită

Lumina joacă un rol definitoriu în crearea unui living perfect. Dacă arhitectura încăperii permite, se recomandă alegerea unor ferestre impozante pentru a dispune de cât mai multă lumină naturală în încăpere.
Totodată, se pot alege și obiecte de iluminat cu un design ce permite jocul de lumini, astfel încât să se poată crea o ambianță relaxantă, ce îndeamnă la confort și odihnă. De exemplu, un lampadar așezat lângă fotoliu poate ajuta la crearea unui colț de relaxare și lectură.

Decorațiuni statement

Obiectele de decor completează perfect estetica livingului, dacă sunt alese corespunzător. În amenajările interioare moderne se pune accentul pe decorațiuni cât mai simple, care să nu afecteze echilibrul creat. Pot fi alese ca obiecte de decor:
tablourile grafice;
pernele colorate;
plantele decorative;
Prioritar este ca elementele de decor să păstreze aceeași schemă cromatică a componentelor principale și să se alinieze stilului modern abordat.

Concluzii

În vederea amenajării unui living modern este esențial să se urmărească crearea unei armonii între toate componentele ei, plecând de la unitatea dintre pardoseală și ușile de interior până la obiectele de decor și jocul de lumini.
Fiind locul de suflet al familiei, livingul trebuie să răspundă necesităților și dorințelor acesteia privind ambianța relaxantă și nivelul optim de confort și siguranță. Astfel, amenajarea livingului trebuie să corespundă personalității întregii familiei, fiind privită ca o imagine a identității și a stilului ei de viață.
Descoperă pe www.verman.ro, gama noastră diversificată de uși de interior și alege modelul potrivit proiectului tău de amenajare a locuinței!
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 8:30-16:30 - Te rugăm să faci o programare înainte de a vizita showroom-ul nostru pentru a te asigura că un reprezentant este disponibil.

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!