Cum asortezi parchetul gri?

Ești în căutarea pardoselii ideale pentru locuință? Alegerea unui parchet gri va oferi cu siguranță o notă deosebită întregii amenajării. Nuanța gri se numără printre cele mai inedite variante de parchet, fiind ideale pentru a contura spații moderne, cu un aer fresh și minimalist. Totuși, în ciuda aspectului impecabil pe care îl prezintă și a efectelor vizuale spectaculoase pe care le oferă, este nevoie de o atenție sporită modului în care îl asortezi.
E nevoie de timp, răbdare și multă atenție la detalii pentru a integra varianta ideală nevoilor și dorințelor tale.
Descoperă în rândurile următoare mai multe informații utile care te vor ajuta în procesul de amenajare modernă al casei tale.

Cum integrezi parchetul gri într-o amenajare modernă?

Dacă ești adeptul spațiilor aerisite, luminoase, cu mobilier multifuncțional și finisaje simple, dar elegante, atunci stilul modern ți se potrivește în totalitate. Una dintre cele mai recomandate alternative de pardoseală este parchetul cu un design simplu, dar de mare impact.
Nuanța gri este o alternativă versatilă, care inspiră eleganță și confort. Totuși, e important să adaptezi nuanța în funcție de finisajele încăperii și cromatica abordată. Astfel, vei putea crea un spațiu perfect echilibrat.

De ce să optezi pentru un parchet laminat gri?

Acest tip de parchet se potrivește de minune într-o amenajare modernă. Nu obosește ochii și nici nu creează stări de agitație. Se va potrivi de minune în orice încăpere, mai ales în living și dormitor și poate fi asociat cu o varietate de nuanțe.
Însă, este esențial să ai în vedere subtonurile parchetului. În baza acestui aspect, vei putea opta pentru un joc autentic de culori, care să sublinieze estetica parchetului.
Nuanța gri este versatilă și îți permite numeroase posibilități în amenajările interioare. Un astfel de parchet laminat te va ajuta să conturezi un spațiu modern, luminos și distins.
În cazul spațiilor de mici dimensiuni, e recomandat să alegi o nuanță mai deschisă, pe care să o combini cu nuanțe bej. Un parchet laminat, Alsapan, Solid Plus, Polar Oak se va potrivi într-o asemenea situație. Astfel, vei obține un efect de spațiu mărit și mai luminos. În plus, încearcă să valorifici potențialul pe care îl oferă lumina naturală.
În schimb, dacă te bucuri de avantajele unor camere spațioase, care îți oferă posibilitatea de a jongla cu diverse artificii estetice poți opta pentru o nuanță mai rece. Un parchet laminat, Alsapan, Osmoze, Grey Oak, 8 mm, 4V, 5G va arăta spectaculos în living, pe hol sau chiar în dormitor. Dacă îți plac amenajările minimaliste, acest tip de parchet laminat se va potrivi de minune.

Cum asortezi parchetul gri cu celelalte componente ale amenajării?

Alegerea nuanței potrivite nu este singurul element pe care ar trebui să îl iei în considerare. Va trebui să analizezi cu atenție particularitățile arhitecturale ale locuinței, intensitatea luminii și finisajele pereților pentru a integra parchetul într-un design echilibrat.
Nuanța gri este ușor de asortat, totuși nu trebuie să iei decizii pe repede-înainte. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de mare folos în proiectul de amenajare:
● În cazul pereților există mai multe variante demne de luat în calcul. Albul este cea mai la îndemână alternativă. Însă, poți opta pentru mai multe nuanțe, de la alb pur până la nuanțe de bej sau crem. Ai grijă totuși să alegi cu atenție mobilierul și elementele decorative pentru a nu da senzația de aglomerație. Dacă totuși îți dorești să oferi amenajării o notă caldă, ușor boemă, ia în calcul nuanțele blânde de galben sau albastru.
● În ceea ce privește obiectele de mobilier poți opta cu încredere pentru nuanțele de bej, maro sau alb. De asemenea, mizează pe funcționalitate și confort. Mobilierul din sticlă este o alegere inspirată. Spre exemplu, parchetul gri în combinație cu piese de mobilier albe vor redimensiona spațiul, conturând o estetică deosebită întregii amenajări.
● Adaugă elemente decorative îndrăznețe, dar nu exagera. E bine să oferi o pată de culoare spațiilor amenajate în nuanțe neutre. Totuși, încearcă să nu încarci spațiul și nici să dezechilibrezi efectele vizuale create. Optează așadar pentru tablouri abstracte sau sculpturi de mici dimensiuni.
● Setează lumina potrivită. În funcție de idealul tău de ambianță, poți opta pentru corpuri de iluminat mari, cu lumină caldă sau unele mici, cu lumină rece, potențând astfel designul amenajării.

Concluzii

Parchetul gri este fără îndoială o alegere ideală pentru locuințele amenajate în stil modern sau scandinav. Totuși, înainte de a achiziționa anumite produse e recomandat să analizezi cu atenție particularitățile tehnice și estetice ale locuinței.
De asemenea, e important să alegi produsele care satisfac cele mai înalte standarde de calitate. În acest sens, Verman îți furnizează o gamă variată de soluții sigure ce îți vor fi de ajutor în amenajarea casei tale. Indiferent de ce vei alege, produsele Verman răspund cu succes tuturor cerințelor din prezent în materie de funcționalitate și design.
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 8:30-16:30 - Te rugăm să faci o programare înainte de a vizita showroom-ul nostru pentru a te asigura că un reprezentant este disponibil.

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!