Pentru ce stil de amenajare living optezi?

Pentru ce stil de amenajare living optezi?

Există în prezent numeroase stiluri de amenajare living pentru care poți să optezi, fiecare impresionând prin finisaje, cromatică și materiale deosebite. Livingul este încăperea în care petrecem cel mai mare timp cu familia, fiind un spațiu destinat relaxării, în care domină starea de bine, confortul și armonia.

SUMAR
Stiluri de amenajare living
Amenajare living în stil modern
Abordarea stilului clasic în living
Alegerea stilului rustic pentru un living de poveste
Amenajare living în stil minimalist
Amenajare living în stil industrial
Concluzii

De asemenea, livingul este privit ca o carte de vizită a proprietarului, în care se regăsește amprenta personală a acestuia. Indiferent de stilul de amenajare dorit, livingul trebuie să fie primitor, luminos, îndemnând la bună dispoziție și confort. Astfel, o condiție în acest sens este atenția acordată armoniei dintre pardoseală și ușile de interior. Orice amenajare a livingului are în vedere echilibrul dintre aceste două elemente, ele contribuind considerabil la coerența întregii încăperi. Descoperă în rândurile următoare câteva stiluri de amenajare living pe care le poți adopta în vederea obținerii unui spațiu cu personalitate și aliniat tendințelor actuale ale design-ului interior.

Stiluri de amenajare living

Amenajare living în stil modern

Stilul modern de amenajare se remarcă prin spații deschise și luminoase, inteligent organizate, în care paleta de culori este una echilibrată. Majoritatea livingurilor moderne sunt în plan deschis, fiind în legătură cu bucătăria sau zona de dining. Acest lucru creează efectul de spațiu luminos și mult mai aerisit.
Livingul modern este definit prin unitate în design, mobilier cu o estetică liniară, elegantă și în culori cât mai luminoase. În numeroase proiecte de amenajare ale livingului se regăsește un parchet laminat, în nuanțe deschise, menit să sublinieze aspectul modern al ușilor de interior și al pieselor de mobilier alese.

Abordarea stilului clasic în living

Amenajările în stil clasic surprind prin aspectul somptuos al mobilierului, finisajele elegante, pardoseala din lemn masiv sau marmură și materialeșe textile de cea mai bună calitate.
Designul atemporal al încăperii conferă un rafinament aparte, fiind potențate și de piesele de mobilier și obiectele de decor alese. Spre exemplu, mobilierul în stil clasic devine atemporal atunci când este încorporat cu alte stiluri și finisaje. Nelipsite din amenajare sunt bibliotecile impozante, realizate din lemn masiv, obiectele de artă și decorațiunile cu o estetică vintage.
Toate aceste componente au o contribuție puternică la crearea unei imagini de epocă asupra întregii încăperi.

Alegerea stilului rustic pentru un living de poveste

Stilul rustic surprinde o estetică în care se regăsesc materialele cu aspect puțin uzat precum lemnul, metalele forjate, ele contribuind la conturarea ambianței de odinioară. Aspectul rustic este potențat de armonia dintre piesele de mobilier din lemn și estetica ușilor de interior, inclusiv a manerelor folosite.
În privința culorilor, sunt utilizate jocuri de nuanțe pentru a contura aceea ambianță autentică, de altădată. Spre exemplu, sunt alese nuanțe de albastru, de maro sau chiar verde. Însă, important este să se asigure o coerență a elementelor.
Iubitorii acestui stil își vor decora livingul cu numeroase piese de colecție, cum ar fi tablouri, veioze, diverse tipuri de broderii sau elemente ornamentale din porțelan. Prin intermediul acestor elemente se va readuce în prim-plan identitatea rustică autentică.

Amenajare living în stil minimalist

Stilul minimalist vizează o amenajare în care predomină finisajele lucioase, mobilierul liniar și culorile deschise. Acest stil pune în lumină conceptul de simplitate scumpă, fiind urmărită crearea unei unități stilistice, pe fondul esteticii mobilierului, a pereților și a pardoselii.
În privința pardoselii, specialiștii în design interior recomanda parchetul laminat în tonuri de gri sau nuanțe similare betonului.
În amenajările minimaliste întotdeauna se va pune accent pe sticlă, aceasta fiind folosită pentru delimitarea spațiului, creând puncte de interes.
În plus, lumina naturală este un alt element cheie care împreună cu finisajele pereților potențează estetica livingului, construind o atmosferă relaxantă și prietenoasă. Cei care doresc un living luminos, prezentând acest efect de spațiu mărit pot opta pentru usi de interior cu finisaj sintetic sau usi vopsite în nuanțe deschise. Astfel de uși se integrează perfect în conceptul de living modern sau minimalist.

Amenajare living în stil industrial

Stilul industrial este adecvat pentru persoanele îndrăznețe, nonconformiste, care își doresc o personalizare a locuinței într-un mod cu totul inedit. Adevărul este că această modalitate de amenajare nu este potrivită tuturor. Cei care iubesc spațiile organizate, luminoase, confortabile, se pot orienta către stilul modern scandinav sau minimalist. Însă, designul industrial este definit de încăperile înalte, finisajele imperfecte, piesele de mobilier masive, cu un cadru metalic, grinzile sau conductele expuse și alte elemente îndrăznețe.
Estetica industrială subliniază jocul autentic al elementelor moderne ale amenajării (mobilier, sistem de iluminare, canapea etc.) cu detaliile nestandardizate ale arhitecturii clădirii (pereți din cărămidă, ferestre înalte, țevi la vedere etc.). Alăturarea acestor componente creează o nouă identitate livingului, mai precis una imperfectă dar cu adevărat unică.

Concluzii

Pentru a obține un living de vis, este important să avem în vedere atât cerințele actuale în materie de design interior, cât și de cele legate de funcționalitate. Fiind locul preferat al familiei, livingul trebuie amenajat în stilul ce se pliază cel mai bine necesităților și dorințelor acesteia.
Dacă dorești să-ți amenajezi livingul, Verman vine în sprijinul tău cu o gamă variată de usi de interior și alte soluții moderne, adaptate proiectului tău de amenajare.
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 8:30-16:30 - Te rugăm să faci o programare înainte de a vizita showroom-ul nostru pentru a te asigura că un reprezentant este disponibil.

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!