Stilul japandi - O tendință nouă în design-ul interior

Stilul japandi reprezintă o combinație armonioasă dintre design-ul Scandinav și cel japonez. Deși cele două zone geografice sunt diametral opuse, când vine vorba despre amenajarea locuinței, ambele au același focus.
Simplitatea și natura sunt puncte de referință pentru acest stil. Designul scandinav contribuie cu nota de simplitate oferită prin liniile arhitecturii și accentuată cu elemente de design funcționale, în timp ce stilul japonez promovează minimalismul elegant, cât mai clean, ce îndeamnă la relaxare, confort și bunăstare. În mod cert, cele două stiluri sunt menite să fie asociate, rezultatul final fiind unul autentic și cu totul deosebit.
Japandi mai poate fi regăsit și cu denumirea de stilul scandi-japonez sau stilul japanordic. Indiferent de termenul pentru care optezi, vei face referire exact la același concept: un interior simplu, estetic și 100%funcțional.
Pentru a-ți crea o imagine mai clară a stilului, iată câteva elemente cheie ale lui:
● Linii curate;
● Mobilier minimalist multifuncțional;
● Materiale naturale (lemn, sticlă, piatră etc.);
● Spațiu ordonat și aerisit;
● Lumina naturală;
● Tonuri neutre calde - bej, cafeniu, neutre reci precum albastrul celest.

Stilul japandi - Care sunt referințele ce stau la baza acestui stil?

Înainte de a încerca să incluzi stilul japandi în locuința ta, este recomandat să te familiarizezi cu elementele cheie ale acestui stil. Astfel, te poți asigura că rezultatul final este în conformitate cu așteptările inițiale. Iată câteva trăsături ale stilului care îți pot indica dacă este o variantă potrivită pentru tine:
Simplitate - Japandi este o combinație ingenioasă între două stiluri de amenajare care vizează același lucru - minimalismul. Piesele de mobilier pentru care se optează prezintă linii curate și sunt preferabil realizate din lemn. Cât despre plasarea lor într-o încăpere, ideal este să îți întocmești un plan bine pus la punct înainte de a începe achiziționarea lor. Astfel, nu riști să supraîncarci camerele.
Confort - În cultura nordică există un concept denumit ,,Hygge”. El desemnează confortul pe care îl poți obține în propria locuință. Prin hygge îți poți transforma apartamentul sau casa într-un spațiu care promovează liniștea și relaxarea. Astfel, după o zi lungă la locul de muncă, locuința proprie îți va aduce liniștea de care ai nevoie. De asemenea, cultura japoneză promovează frumusețea din imperfecțiuni și pune accent pe confort și bunăstare.
Elemente ce te apropie de natură - Lemnul este un material specific stilului de amenajare japonez. Cât despre materialele utilizate în amenajările scandinave, textilele naturale și metalul sunt nelipsite. Astfel, în stilul japandi putem regăsi o combinație armonioasă între elementele celor două stiluri. De asemenea, nu poate exista apropiere de natură fără adăugarea plantelor și vazelor cu flori!
Dacă ești o persoană care pune preț pe confort, eleganță atemporală  și simplitatea, atunci un astfel de stil poate fi opțiunea ideală pentru tine!

Cum poți aduce stilul japandi în propria locuință?

Dacă te-ai hotărât că acest stil ți se potrivește, atunci este timpul să îl abordezi în propria locuință. Cea mai simplă variantă este să colaborezi cu specialiști în domeniu. Ei te pot ajuta să-ți creezi un design cu adevărat potrivit nevoilor tale. Totuși, dacă dorești să vii cu propriile idei, iată cum poți integra japandi în apartamentul sau casa ta:
- Elemente simple, dar cu o estetică elegantă - Fie că îți redecorezi locuința sau urmează să te muți, stilul japandi presupune optarea pentru piese de mobilier simple. De exemplu, poți opta pentru o măsuță de cafea într-o formă nedefinită, cu margini rotunjite. Chiar dacă este vorba despre o singură piesă, vei observa imediat că aspectul încăperii este puternic modificat.
- Spațiu deschis - acest stil promovează ideea de spațiu funcțional, deschis și în linii curate. Se recomandă utilizarea simetriei ca punct de plecare. Ulterior, te poți juca cu dezechilibrul odată ce sunt stabilite elementele principale. Poți crea o continuitate vizuală dacă asociezi ușile de interior cu parchet laminat, ambele elemente încadrate în aceeași estetică.
- Maximizarea luminii naturale - Lumina naturală creează efectul de spațiu mărit și aerisit și promovează un interior calm și senin. Chiar dacă nu dispui de un spațiu generos, poți crea acest efect, alegând elemente arhitecturale care să potențeze efectul de lumină. Spre exemplu, ferestrele mari, finisajele în culori deschise, usi de interior în stil minimalist, albe sau în culori neutre calde.
- Obiecte decorative funcționale - Poate fi tentant să achiziționezi elemente care de fapt nu au nicio utilitate practică, însă recomandarea este să optezi pentru alternative funcționale. Reprezintă cea mai bună metodă prin care nu aglomerezi spațiul, iar multifuncționalitatea pieselor este o trăsătură comună a tuturor amenajărilor minimaliste. Ideale în acest stil sunt lămpile de perete, de podea sau de birou, ele contribuind la crearea unei estetici minimaliste elegante.

Concluzii

Stilul japandi îți poate transforma locuința într-o oază de liniște. Prin acest stil hibrid îți poți crea un spațiu primitor, luminos, simplu, dar concentrat pe linii curate, materiale naturale și culori neutre calde.
Acest stil promovează funcționalitatea, dar într-o manieră elegantă și inspirațională!
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 8:30-16:30 - Te rugăm să faci o programare înainte de a vizita showroom-ul nostru pentru a te asigura că un reprezentant este disponibil.

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!