Cum alegi parchetul laminat pentru locuința ta?

Podeaua reprezintă un aspect important în cadrul oricărei locuințe, fiind în strânsă legătură cu factorii termici, dar și cu cei estetici. Este esențial să te asiguri că ai o podea care favorizează menținerea căldurii, pentru a nu perturba confortul termic din casă.

SUMAR
4 aspecte de care să ții cont atunci când îți alegi parchetul laminat
1. Grosimea parchetului laminat
2. Nivelul de duritate (clasa de trafic privind parchetul laminat)
3. Calitatea și aspectul parchetului laminat
4. Montarea parchetului laminat

De exemplu, gresia, deși este un material ceramic rezistent și puternic, atrage, în cele mai multe cazuri, frigul, fiind nevoie de mochete sau de covorașe care să o acopere, mai ales în sezonul rece.
În prezent, numeroase persoane apelează la parchetul laminat, datorită faptului că nu reține acea senzație rece neplăcută, dar și faptului că îi oferă încăperii un aspect elegant și  aerisit.
Pentru a te asigura că alegi parchetul laminat corespunzător pentru locuința ta, poți lua în considerare mini ghidul de mai jos, care include informații esențiale.

4 aspecte de care să ții cont atunci când îți alegi parchetul laminat

1. Grosimea parchetului laminat


Înainte de a cumpăra parchetul laminat pentru podeaua casei tale, trebuie să fii sigur că acesta are grosimea adecvată, astfel încât să prezinte un nivel ridicat de rezistență și să nu devină flexibil. Grosimea de 8 mm se dovedește a fi potrivită pentru un apartament sau pentru o casă. De exemplu, modele din gama Osmoze de 8 mm răspund cu succes tuturor standardelor tehnice actuale, garantând o rezistență superioară în timp.
Variantele sub 8 mm nu oferă capacitatea dorită de durabilitate, iar cele care depășesc 8 mm sunt potrivite mai mult pentru săli mari, pentru că sunt suficient de rigide pentru a face față numărului mare de persoane sau de echipamente folosite.
În proiectele moderne de amenajare a locuințelor, se observă o tendință de a utiliza parchet laminat cu o grosime de 12 mm, acesta prezentând un nivel înalt de rezistență la uzură.
În acest sens, Verman pune la dispoziție o varietate de modele de parchet ce îndeplinesc cerințele actuale în materie de funcționalitate și estetică modernă.

2. Nivelul de duritate (clasa de trafic privind parchetul laminat)


În momentul în care te decizi să îți cumperi un anumit tip de parchet laminat, trebuie să te asiguri că acesta prezintă un nivel ridicat de duritate. Clasa de trafic este cea care face referire la numărul de persoane sau la activitățile care se desfășoară în locuința sau camera în care parchetul urmează să fie amplasat.
Se remarcă existența a 3 clase de trafic: 31, 32, 33. Clasa 31 este potrivită pentru locurile cu un nivel scăzut de trafic, cum sunt apartamentele; nu este nevoie de o clasă superioară, pentru că parchetul laminat este suficient de rezistent. Clasa 32 este cea care poate fi folosită pentru încăperile cu un trafic intens, în care se află și animale de companie. Clasa 33 este ideală pentru spațiile comerciale, în care traficul este intensificat cu mult față de variantele precedente.

3. Calitatea și aspectul parchetului laminat


Trăsătura cea mai importantă a parchetului laminat este calitatea, de care trebuie să ții cel mai mult cont atunci când îl alegi, pentru a te bucura de un produs cu o durată prelungită de viață. De asemenea, calitatea printului contează foarte mult, pentru a nu se deteriora cu trecerea timpului. Trebuie să aibă o culoare foarte bine imprimată. Dacă nu știi ce culoare să alegi, optează întotdeauna pentru nuanțe deschise, care oferă senzația de luminozitate și spațiu, fiind utile mai ales în contextul în care locuința ta este de mici dimensiuni.
Importantă este și textura parchetului laminat. Dacă în urmă cu două decenii, oamenii optau pentru parchet cu suprafață lucioasă, pe care se observa imediat orice fel de impuritate, acum există o tendință mai mare către parchetul care are o suprafață antiderapantă. Este practic, ușor de întreținut și nu există riscul de alunecare, așa cum se întâmpla la modelele precedente de parchet laminat.

4. Montarea parchetului laminat


Înainte de a trece la pasul montării parchetului laminat, asigură-te că aplici o folie subțire de spumă sub parchet, care ajută la menținerea confortului termic și la prevenirea zgomotelor provocate de suprafețele dure. Este recomandat să achiziționezi spuma de la același producător de la care ai achiziționat și parchetul laminat, pentru a elimina în întregime riscul incompatibilității dintre cele două componente. De asemenea, modalitatea de instalare este mai facilă, datorită suprafeței uniforme create cu ajutorul foliei de spumă.
Pe lângă folie, care are și un rol termic, tot de la același producător este recomandat să cumperi plinte și accesorii. Ele contribuind la fixarea exactă a plintei.
Când vine vorba de montarea sistemului de încălzire în pardoseală, trebuie să iei în considerare faptul ca parchetul laminat sa fie certificat de producător pentru a fi montat cu încălzirea in pardoseala.
Prin urmare, trebuie să ții cont de aceste aspecte, mai ales că este o investiție semnificativă pentru locuința ta.

Dacă îți dorești să achiziționezi parchet laminat pentru casa ta, Verman vine în întâmpinarea ta cu o gamă variată de modele și accesorii parchet pentru proiectul tău de amenajare. Indiferent de alegere, soluțiile oferite de Verman îndeplinesc cu succes toate standardelor actuale în materie de design și funcționalitate.
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 8:30-16:30 - Te rugăm să faci o programare înainte de a vizita showroom-ul nostru pentru a te asigura că un reprezentant este disponibil.

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!