Eficienta energetica: ce este si cum poate fi asigurata in locuinta ta?

Știai că eficienta energetica este influențată semnificativ de maniera în care a fost amenajată locuința? În cazul în care nu sunt utilizate materialele adecvate pentru a izola corespunzător încăperile, există riscul pierderii unei cantități ridicate de căldură.
SUMAR:
Cum contribuie izolarea locuinței la obținerea unui nivel înalt de eficienta energetica?
Izolarea locuinței este o investiție relativ costisitoare, dar furnizează avantaje incontestabile pe termen lung
Analizează cu atenție materialele disponibile pe piață
Nu te rezuma doar la etapele de izolare exterioară
Tipuri de materiale utilizate pentru izolația locuinței
Izolatie parchet - Ce aspecte cheie ai în vedere?
Pe lângă disconfortul creat, te vei confrunta de asemenea cu facturi mult prea mari. Tocmai de aceea, devine mai mult decât necesar să realizezi cu atenție etapele de izolare termică a locuinței.

Cum contribuie izolarea locuinței la obținerea unui nivel înalt de eficienta energetica?

Înainte de a derula activitățile necesare procesului de izolare ar trebui să iei în calcul câteva aspecte importante, printre care:

Izolarea locuinței este o investiție relativ costisitoare, dar furnizează avantaje incontestabile pe termen lung

Din cauza resurselor limitate, numeroase persoane aleg să amâne etapele de izolare a casei lor. Totuși, în timp vor apărea multiple probleme tehnice la nivelul structurii și nu numai, care vor necesita mai mult ca sigur reparații constante. De aceea, specialiștii în domeniu recomandă oamenilor să acorde atenție procesului de izolare al locuinței, acesta contribuind cu multiple avantaje, printre care confortul termic, reducerea costurilor pe fondul economiei de energie sau protejarea structurii casei.

Analizează cu atenție materialele disponibile pe piață

Efectuează o listă cu cele mai apreciate materiale și departajează-le în funcție de caracteristicile locuinței și necesitățile tale. Pentru un plus de siguranță e recomandat să apelezi la un specialist în domeniu. El te poate ajuta să găsești cele mai eficiente soluții potrivite locuinței tale.

Nu te rezuma doar la etapele de izolare exterioară

Pentru majoritatea persoanelor, izolarea locuinței presupune doar acoperirea pereților exteriori, tocmai pentru că sunt cele mai predispuse pierderii de căldură. Totuși, procesul nu se rezumă doar la asta.
E important de asemenea să alegi cu atenție ușile, parchetul și articolele de tâmplărie. În caz contrar, nu vei reuși să obții un ambient plăcut și să elimini riscul transferului termic. Dacă vrei să te bucuri de experiențe premium e indicat să alegi variante de calitate superioară.
Alegerea unor usi de interior și a unui parchet laminat, realizate la cele mai înalte standarde de calitate reprezintă o soluție eficientă pentru a obține o eficientizare energetică. Din ce în ce mai mulți oameni își îndreaptă atenția către încălzirea în pardoseală pentru o îmbunătățire a eficienței energetice. În acest context, parchetul laminat este o opțiune sigură datorită proprietăților termice excelente pe care le prezintă.

Tipuri de materiale utilizate pentru izolația locuinței


Alegerea materialului potrivit pentru realizarea etapelor de izolare termică se numără printre cele mai importante etape. Orice greșeală poate destabiliza semnificativ armonia rezultatului final, ceea ce poate reduce eficienta energetica.
Iată care sunt principalele opțiuni utilizate la momentul actual din perspectiva materialelor:
Spumă poliuretanică – Dispune de un coeficient termic ridicat, tocmai de aceea este o investiție cu riscuri minime. Nu permite căldurii să iasă și poate fi manevrată cu ușurință. De asemenea, tocmai pentru că prezintă o structură ușoară, spuma poliuretanică poate fi integrată chiar și în zonele greu accesibile, fără a exista problema irosirii materialului.
Vată minerală – Există două tipuri de vată pe care le poți utiliza pentru izolarea locuinței: de sticlă și bazaltică. Chiar dacă prezintă caracteristici asemănătoare, vata minerală de sticlă nu este la fel de rezistentă și nici nu poate izola fonic. În schimb, cea bazaltică nu emite noxe și se mulează perfect în funcție de caracteristicile locuinței.
Polistiren – Fie că este vorba de cel expandat sau extrudat, polistirenul este o investiție avantajoasă. Prețurile de achiziție sunt relativ mici, ceea ce constituie un plus pentru cei care nu dispun de un buget foarte ridicat pentru realizarea izolației. Este aplicat sub forma unor panouri ușoare, însă are nevoie de numeroase accesorii pentru a fi montat. De asemenea, nu garantează durabilitate în fața șocurilor mecanice sau condițiilor meteorologice extreme. Tocmai de aceea, prezintă valori medii de performanță termică.

Izolatie parchet - Ce aspecte cheie ai în vedere?


Parchetul laminat se numără printre cele mai utilizate soluții atunci când vine vorba de alegerea pardoselii adecvate, tocmai datorită avantajelor multiple pe care le oferă. Versiunea de parchet laminat Alsapan sunt printre cele mai populare în prezent.
Rezistă cu succes factorilor de uzură și degradare și oferă un aspect estetic impecabil. Spre exemplu, parchetul laminat, Alsapan, Herringbone, Sardinia Oak este una dintre variantele moderne regăsite cel mai des în proiectele moderne de amenajări interioare.
Însă, pentru a te bucura din plin de toate beneficiile funcționale pe care le integrează e recomandat să acorzi o atenție deosebită etapelor de montaj. Printre cele mai utilizate materiale în ceea ce privește izolarea parchetului se numără:
Folie din polietilenă expandată (PEE) – Grosimea foliei poate varia, însă, cu cât valorile sunt mai mari cu atât izolarea este mai bună.
Plăci din lemn – Ideale atât pentru a definitiva o eficiență energetică excelentă, cât și pentru a elimina sunetele deranjante. Spre exemplu, plăcile de parchet laminat, Alsapan, Solid Medium, Canaries Oak prezintă o grosime de 12 mm, ceea ce reprezintă un plus de confort și funcționalitate. În plus, dispune de un nivel înalt de rezistență la uzură. Cu alte cuvinte, atât estetica sa, cât și proprietățile tehnice vor rezista în timp.
Polistiren extrudat – Este o variantă relativ scumpă, comparativ cu folia PEE, dar garantează rezultate mult mai precise.
În concluzie, pentru a beneficia de eficienta energetica în locuință este important să ai în vedere: alegerea unor materiale adecvate și efectuarea corectă a etapelor de izolare. În plus, trebuie să acorzi o atenție deosebită elementelor cu rol multiplu ca ușile de interior sau podeaua.
Dacă ai în vedere un proiect de izolare al locuinței și achiziționarea unor elementele necesare unei amenajări optime din perspectiva eficienței energetice, Verman vine în sprijinul tău cu un portofoliu variat de produse. Soluțiile furnizate de Verman sunt aliniate la cele mai înalte standarde de calitate, în materie de design și funcționalitate.
Optează pentru calitate și bucură-te de beneficii!

 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 08:30 - 16:30 - doar cu programare!

0752 071 000 office@verman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!